Новий Кабмін Албанії переважно складаєтся з жінок


Парламент Албанії проголосував за склад нового уряду країни. Очолив Кабмін Еді Рама, який обійматиме цю посаду уже втретє. А із 17 міністерських портфелів 12 дістались жінкам, повідомляє Zaxid.net.

Обговорення складу нового уряду тривали в албанському парламенті понад 20 годин. У результаті 77 членів парламенту із 140 проголосували за жіночий Кабмін. Цей прецедент – перший в історії країни за 30 років, відколи тут запрацювала багатопартійна система.

«Боротьба проти гендерної дискримінації та домашнього насильства видається ще далекою від перемоги. Дискримінаційні сили і негативна енергія ще досі діють у нашому суспільстві і завдають шкоди жінкам і дівчатам», – сказав перед голосуванням новий прем’єр-міністр Еді Рама, який представляє Соціалістичну партію Албанії.

Основним завданням уряду, за словами його очільника, буде боротьба з криміналітетом та корупцією, а також – зростання економіки Албанії, що є туристичною країною. Додамо, що Албанія – балканська країна, що є членом НАТО і має намір вступити в ЄС.