У Панамі блокують коронавірус, розлучивши чоловіків та жінок – CNN


З 31 березня у Панамі діє новий захід боротьби з пандемією – за статевою прикметою, повідомляють світові ЗМІ. Він додався до нічної комендантської години.

Жінки мають право виходити з дому до магазинів та аптек в понеділок, середу та п’ятницю – на дві години. Своєю чергою, чоловікам у Панамі дозволяється на такий самий термін з’являтись на вулиці у вівторок, четвер та суботу. При цьому, у неділю залишати свої оселі не мають права ні ті, ні іншиі. Обмеження приймались на 15 днів, тобто, вже на цьому тижні мали б бути припинені, втім, влада поки що не оголосила про це. Швидше за все, карантинні заходи подовжать.

«Велика кількість людей, що циркулюють за межами своїх домівок, незважаючи на обов’язковий національний карантин, змусила національний уряд вжити більш жорсткі заходи», — пояснював у своїй заяві президент Панами Лараннтіно «Ніто» Кортіцо у Twitter.

Раніше панамські чиновники наказали усім громадянам залишатися вдома, крім випадків, коли виникають надзвичайних ситуацій, або треба купувати продукти. Але стривожений кількістю людей, які продовжили курсувати вулицями, панамські чиновники вирішили розділити тиждень за статевою прикметою, щоб ще більше обмежити пересування громадян.

Країна заборонила всі внутрішні та міжнародні поїздки, закриті аеропорти.